Specialkost - Webbutbildning

Ger ökad kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen.

Kunskap är A och O för att kunna hantera specialkostfrågor internt samt att kunna erbjuda individer med specifika behov en säker kost. Vem bär ansvaret? Vad är INTE specialkost och finns det verkligen köttallergi?

För dig som arbetar som kock, kallskänka, arbetsledare eller måltidsbiträde inom privat eller offentlig verksamhet. Kursens syfte är att få dig uppdaterad på vad som gäller vid hantering av livsmedel till personer i behov av specialkost. Du kommer att få kunskap om matallergi och intoleranser mot olika födoämnen. Under kursen lär du dig anpassa maten till olika special koster på ett säkert sätt och förstå hur livsmedelsval kan korsreagera med varandra. Efter kursen kommer du att kunna anpassa kosten efter behov samt kunna erbjuda alternativ till gäster som har någon form av matöverkänslighet.

Innehåll:
• Introduktion
• Födoämnesallergi
• Anpassad kost
 Medicinskt motiverat - dietkost

Kursintyg efter avslutad kurs 

Kursens längd är ca 6 timmar med digitala prov efter varje avsnitt. Efter anmälan och betalning skickas en bekräftelse med länk till kursen till din registrerade email. Länken är giltig i 3 månader efter köp.

Kursledare
TUC Academy.
Annette Bohman brinner för utveckling och har arbetat som krögare, köksmästare och lärare på restaurangskolan. Hon är en sann entreprenör då hon drivit ett flertal restauranger samt ett pensionat.
 Läs mer om Annette här...

Läs våra avbokningsregler här.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter här.

Intresseanmälan

Har du frågor? Kontakta oss!

Cecilia Hjort Athler

cecilia@nuvab.se
073 510 61 09

Cecilia Hjort Athler