Livsmedelshygien och smittskydd, grund

Livsmedelshygien och smittskydd, grund

Ger en fördjupad kunskap om rutiner för säker livsmedelshantering i måltidsverksamhet. Kursen kommer att ge dig en större förståelse och fördjupad kunskap om livsmedelslagstiftningen, mikrobiologi, egenkontroll och HACCP.

Denna kurs är för dig som arbetar som kock, kallskänka eller måltidsbiträde inom privat eller offentlig verksamhet och önskar en större kunskap inom ämnen som livsmedelslagstiftning, mikrobiologi, egenkontroll och HACCP.

Efter avslutad kurs kommer du ha grundläggande kunskaper om patogena mikroorganismer och dess påverkan på livsmedel. Du kommer kunna göra livsmedelsval utifrån eventuell förekomst av främmande ämnen och naturliga gifter samt kunna ta förebyggande åtgärder vid allergener och intoleranser utifrån livsmedelslagens riktlinjer.

Innehåll
• Livsmedelslagen
• Egenkontroll och HACCP
• Matförgiftning

Kursintyg efter avslutad kurs.

Kursledare:
TUC Academy.

Läs våra avbokningsregler här.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter här.

Intresseanmälan

Har du frågor? Kontakta oss!

Johanna Stålhammar

johanna.stalhammar@nuvab.se
076 301 19 90

Johanna Stålhammar