Att identifiera, bedöma och kontrollera alla faror i produktionen.
HACCP är ett arbetssätt för att identifiera , bedöma och kontrollera alla faror i produktionen som kan utgöra ett hot mot livsmedelssäkerheten. För att verksamheter där man hanterar livsmedel ska kunna följa HACCP-principerna krävs att personalen har rätt kunskap.
HACCP i teorin vänder sig till dig som ansvarar för matsäkerheten och egenkontrollen på restaurang, i storhushåll eller inom livsmedelsindustrin.
Kort repetition av grundläggande livsmedelshygien
Vad är HACCP?
Verksamhetsbeskrivning
Faroanalys och riskvärdering
Kritiska styrpunkter (CCP)
Kritiska gränser
Korrigerande åtgärder
Övervakningsmetoder
Verifiering och revidering
OBS Förkunskaper krävs: För att gå denna kurs ska deltagaren ha gått kursen Grundläggande livsmedelshygien eller ha kunskaper motsvarande Grundläggande livsmedelshygien.
Lii Svensson och Therese Wikström från Anticimex
Läs våra avbokningsregler här.
Läs om hur vi hanterar personuppgifter här.