Hållbar och Klimatsmart mat i restaurang

Lär dig hur man använder klimatsmarta livsmedel på ett ekonomiskt och klimatanpassat sätt.

Aldrig har ämnet varit mer aktuellt! Vi pratar agenda 2030, matsvinn, klimatmedvetna val av råvaror. Vi lär ut mer om planering av recept och inte minst hur du skapar hållbarheten i verksamheten.

Kursen ger dig förmågan att kunna göra medvetna val av livsmedel i planering av recept och måltider. Du får kunskaper och färdigheter i hållbarhet och val av klimatsmarta livsmedel i arbetet med måltidsverksamhet. Du får fördjupade kunskaper om matens klimatpåverkan och du utvecklar din kompetens för att se vilka förutsättningar som finns för att steg för steg minska matens klimatpåverkan, utan att göra avkall på kvalitén. Efter utbildningen kan du bedöma ekonomiska konsekvenser av livsmedelssvinn och du kan föreslå åtgärder för att minska svinnet.

Innehåll
• Vad är hållbarhet?
• Hållbar produktion av mat
• Hållbar besöksnäring och måltidsturism
• Livsmedelsföretagens miljöpåverkan
• Hållbarhet i måltidsverksamhet
• Matsvinn och hållbar matavfallshantering
• Säsong och närproducerat
• Klimatsmart mat – vilka val ska man göra

Kursintyg efter avslutad kurs


Kursledare
TUC Academy

Läs våra avbokningsregler här.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter här.

Intresseanmälan

Har du frågor? Kontakta oss!

Cecilia Hjort Athler

cecilia@nuvab.se
073 510 61 09

Cecilia Hjort Athler