Kvinnor som leder

Om nätverket

Projektet "Kvinnor som leder" finansieras av landsbygdsfonden. EU-kommissionens webbplats för jordbruk och landsbygdsutveckling

 

Kvinnor som leder, är ett kvinnligt nätverk som sedan januari 2019 samverkar med deltagare från SNAB: s kvinnliga nätverk. Vid träffarna ges information / utbildning i aktuella ämnen.

"Kvinnor som leder" Är ett projekt som under 2019-2020 (p.g.a. pandemin är projketet framflyttat till 31 maj 2021) beviljats ​​medel från Leader Linné för att utveckla och stärka och grupp kvinnor på 24 stycken i ledande position. Deltagarna i projektet är medlemmar från Nuvab och SNAB. Projektet syftar till att utveckla 24 kvinnor i sitt ledarskap och i sitt företagande.

2019-2021 har Leader Linné beviljat medel till nätverket "Kvinnor som leder"

Projektet syftar till att utveckla 24 kvinnor, 12 st från Vetlanda och 12 st från Sävsjö. Kvinnorna ska under projekttiden utvecklas och växa sin ledarroll genom 13 olika aktiviteter.

Läs mer om projektet här: 

Kvinnorna som deltar i projektet "Kvinnor som leder" är:

Anna Wikståhl, Wikståhl Design
Louise Rönnqvist, LKM Verksamhetsutveckling                                            
Birgitta Arvidsson, Vetlanda Resebyrå                                             
Linda Björnsson                                              
Veronica Malmberg, Kvarndammens Bed & Breakfast                                       
Karin Björkman, Kontorschef Försäkringskassan                                               
Birgitta Starck, Stensåkra Chark & Deli                                               
Åsa Karlqvist, Gretas Blommor                                                    
Charlott Malmborg, Wood Design
Therese Pettersson, Smålandsfönster
Pernilla Wihrén, Ostkaksbageriet i Vrigstad
Therese Rostedt, Forsa Kvarnagård
Agneta Trybom, Poppins möbelklinik
Gudrun Nilsson, Administrationshjälpen
Karin Magnusson, Lönns Kläder
Natalie Engwall Lundgren, NatatNet
Emelie Ahlander, EA Design Studio
Matilda Ekztröm, EMZ2 service
Jenny Fransson, Magasin 22  
Sara Grufman, Decorpanel
Gry Andersson, Företagsrådgivare Arbetsförmedlingen 
Maria Grandelius Lindor,  Duo  Studio AB 

 

Sista träffen med gänget "Kvinnor som leder"

Vid projektets avslutningsträff den 26 maj besökte vi Therese Rostedt, Forssa Kvarnagård som har varit en av deltagarna. Vi fick en förhandstitt på deras fina nya restaurang/kafé. Vi fick också en rundtur i kvarnen där Therese och hennes man Claes maler mjöl.
Vi avslutade projektet med att göra en återblick, presentera ett nytt kommande regionalt kvinnligt projekt och vi delade ut "breven till mig själv" som deltagarna skrev vid projektets start.

 

 

Tidigare träffar 

8 februari 2021 kl. 13.00-15.00 - Digitala inspirationer föreläsning med   Magnus Carlsson  - Hur bra vill du bli?
Dina personliga tillgångar, liksom dina brister, påverkar dig och människor runtomkring gräver. Men att gå till sig själv för att se styrkor och svagheter är inte alltid lätt. Magnus använder dig att göra det, så att du kan bli effektivare, bättre på att hantera olika livssituationer och ha en positiv inverkan på andra människor. Frågan Magnus ställde oss: Hur bra vill du bli?

 


22 september
 2020 kl. 18.00-21.00 - Välkomnades nätverket till Birgitta och Vetlanda resebyrå. Birgitta berättade om hur hon gick från anställd till ägare. Hon bjöd också på smakprov på olika temaresor som hennes resebyrå erbjuder. 

Vi delade även med oss om hur vi och våra verksamheter mår mitt i pandemin.
Tack för en trevlig kväll Birgitta!

Bilder från träffen hos Birgitta på Vetlanda Resebyrå

    

 

 

1 september  2020 kl. 13.00-18.00 - Sociala- och digitala kanaler, utbildning med Tibbe Tibratt, Finnvedens Säljkraft.
Träffen ägde rum på Ädelfors folkhögskola i Holsbybrunn.

Alla deltagare var tacksamma över Tibbes goda råd. Vi var många som gick ifrån utbildning med ny kunskap och massor av bra insikter jag hur vi bör jobba i våra digitala kanaler.

Bilder från träffen den 1 september:

       

 

 

3 mars 2020 kl. 13.00-18.00 - Nätverksträff på Ädelfors folkhögskola med fokus runt försäljning, Jonas Gallneby från Finnvedens säljkraft håller och inspirerar och intensiv säljutbildning och Workshop.

Jonas Gallneby som är föreläsaren som åkt över hela världen med missionen -Så skapar du världens bästa kundupplevelse! Med en bakgrund som entreprenör och en sprudlande karriär inom sälj, utbildning och rekrytering gav han oss svaren på de där knepiga frågorna som du lätt ställs inför när det är dags att börja sälja.

Detta var en dag som gav oss nya insikter och många skratt.

Bilder från Säljutbildningen den 3 mars

   

 

 

20 februari 2020 kl.17.00-20.00 - Nätverksträff med ämnet, "Det svåra samtalet" med Linda Elaine Byman och Hans-Åke Andersson, Femtinge Teatern. Under kvällen fick vi kunskapen med oss hur man kan hantera samtal som man vanligtvis tycker är svåra och man känner sig obekväm att ta.
Ett mycket inspirerande och givande träff med bra kursledare där vi även fick praktisera olika case med mer eller mindre större framgång. 
Kommunikation är inte enkelt

Träffen var på Vrigstad Värdshus 

Bilder från träffen om "Det svåra samtalet" den 20 februari

 

 

 

På träffen den 20 januari 2020 kl. 17.00-20.00 fick projektet kunskapen om "Att våga ta betalt".
Det var Magnus Gustafsson från Almi som fanns med och informerade i ett alltid lika aktuellt ämnet.

Vi träffades på Tillväxthuset i Sävsjö.

Bilder från träffen den 20 januari

   

 

 

14 november kl. 17.00-20.00 – Föreläsning med Emmeli Blomqvist, Företagens Framtidshälsa, ”Må ditt bästa jag”.
Emmeli gav oss kunskap i hur vår kropp fungerar i stressiga situationer, och om hur viktigt det är att äta rätt och motionera. 

Vid detta tillfälle är nätverket inbjudna till Michaela, Butik 82 och Louise, RAW Bistro (samma lokal).
Louise berättar om fördelar med att äta raw och sockerfritt.

Bilder från träffen den 14 november

  

 

 

På träffen med Kvinnor som leder den 15 oktober delade vi med oss till varandra om vad som händer och vad vi står i livet på våra företag och privat. Det blev många skratt blandat med djupa och allvarsamma presentationer.
Träffen hade ämnet tillit och förståelse.

Bilder från träffen den 15 oktober

    

 

 

Tisdagen den 18 september kl. 19.00 fanns projektet "Kvinnor som leder" med i Sävsjös kulturhus under föreläsningen "Hångla mer - en föreläsning om att ge sig hän" med  Klas Hallberg. 
Hångla mer var full av betraktelser om livet. Mer beskrivningar av kända situationer och fenomen än inspirerande berättelser om hur vi kan göra saker annorlunda. Men det fanns stycken under föreläsningen då Klas var svidande insiktsfull.
Kvällen bjöd på många skratt, och ett budskap som berörde.

Bilder från föreläsningen den 18 september

   

 

 

Måndagen den 1 juli besökte nätverket "Kvinnor som Leder" Skrea backe. Där lyssnade vi till och blev inspirerade av Lisa Lemke som bland annat driver Prostens Pizza och älskar att bo och verka på platsen som hon bor, inte för att hon måste utan för att hon vill.

Vi fick också möta Kristina Karlsson som driver butiken och webshopen Kicki.K. över hela världen. Hon bjöd oss på inspiration och kunskap genom att berätta om sin spännande och intressanta resa, som inte alltid har varit spikrak.

Bilder från den trevliga resan till Skrea den 1 juli

    

 

 

Måndagen den 15 april träffades nätverket "Kvinnor som Leder" i Sävsjö på Tillväxthuset.
Där mötte vi Maria Claesson från Creation AB som berättade om DISC analys och vilket syfte det finns med att göra en analys. 

Till träffen hade alla deltagare fått göra en egen DISC-analys som vi under kvällen fick jobba med på olika sätt. Ur DISC-analysen fick vi vetskap om våra styrkor och utvecklingsbara sidor hos oss själva.

Bilder från träffen den 15 april

  

 

 

 

Tisdagen den 19 mars träffades nätverket för att under en kväll i Njudunsgymnasiets bildsal "Kultur Slottet" mötas tillsammans med konstnären Eva Magnusson och lägga fokus på tyst gemenskap genom att skapa och fokusera tankarna i nuet.

Eva gav oss också kunskap om hur man kan göra en tavla med hjälp av naturens blommor och blad.

Under kvällen skrev deltagarna Brevet till sig själv! Vad har just du för visioner med ditt ledarskap/företag, var vill du vara om två år, om fem år osv.

Bilder från träffen Om tyst gemenskap den 19 mars

  

  

 

 

Torsdagen den 14 mars deltog kvinnorna från "Kvinnor som leder" i inspirationsdagen "Så skapas den Attraktiva Arbetsplatsen" på Saga Biografen i Vetlanda. Under dagen fick vi kunskap i hur vi ska tala inför andra och hantera besvärliga typer snyggt (Elaine Eksvärd), personlig utveckling och Varför vi gör det vi gör" (Raymond Ahlgren), om den kreativa livsplatsen där vi bor för att vi vill inte för att vi måste (Lisa Lemke), hur vår förändrade livsstil och dagens teknik påverkar och möjliggör för helt nya arbetssätt (Sofie Kahlén) och till slut fick vi ställa oss frågan Mobbing, inte hos oss väl? /Sara Lindberg och Maria Flanagan Sundqvist)

Bilder från den 13 mars

   

 

 

12 december  träffade VFK tillsammans med Sävsjös kvinnliga nätverk. Vi möts på Tillväxthuset, Odengatan 55 i Sävsjö mellan kl. 17.00-20.00.
Mycket spännande är på gång för de båda nätverken under de två kommande åren.

 

10 oktober träffades Vetlandas och Sävsjös kvinnliga nätverk för första gången. Platsen för träffen var Tillväxthuset i Sävsjö.
Under träffen fick "kvinnorna" göra var sin "hisspitch" om sig själva och sitt företag.
Träffen var den första i ett kommande tvåårsprogram.