Frukostmöten med information och dialogmöte om...

Vi välkomnar dig till digitala frukostmöten med information i olika ämnen. Det kommer även finnas tid för en dialog.

Informations- och dialogmöten.jpg

Välkomna till Nuvabs digitala frukostmöten kallade "Information och dialogmöten om ..."

Under våren kommer Nuvab att koordinera ett flertal frukostmöten med olika teman i samverkan med Vetlanda kommun där olika aktuella ämnen som berör näringslivet presenteras. 
Läs mer om kommande frukostmöten här nedan: 

 

Regionernas kamp - hur går det för Vetlanda och hur står man med en fråga med andra kommuner?

Torsdagen den 15 april kl. 8.00-9.00

Information och dialogmöte om Regionernas kamp

Sveriges kommuner står inför en rad utmaningar kopplat till såväl demografi, pandemi som vikande skolresultat. WSP har tagit fram rapporten ”Regionernas kamp” som rankar hur robusta och sårbara Sveriges kommuner är och står sig i ett kommentarperspektiv. Under 45 minuter kommer vi lägga fokus på Vetlanda, vilka är de viktigaste drivkrafterna och hur står sig Vetlanda mot andra svenska kommuner, vilka är utmaningarna, vilka trender pågår och vad får det för implikationer för bara Vetlanda?

Läs mer HÄR

Anmäl dig på info@nuvab.se  

 

Joakim Falkäng informerar om Teknikens hus!

Torsdagen den 22 april kl. 8.00-9.00

Information och dialogmöte om Teknikens hus

När kommer Teknikens hus stå färdigt, vad kommer det att kosta, vad ska det innehålla och var kommer det att ligga? Ja, många har säkert frågor och är nyfikna på Teknikens hus i Vetlanda. På detta frukostmötet kommer ni att få träffa Joakim Falkäng, Kvadrat, som är konsulten som är anlitad av näringslivet att driva projektet framåt. Han kommer ge information om varför vi bör bygga ett Teknikens hus i Vetlanda, och var i processen vi är idag. Han kommer även försöka ge er svar på era frågor. 

Läs mer HÄR

Anmäl gräva till info@nuvab.se


Vilka möjligheter finns till exploatering i Vetlanda?

Torsdagen den 6 maj kl. 8.00-9.00 

Vilka möjligheter finns till exploatering i Vetlanda?

Vetlanda kommuns mark- och exploateringschef PO Högstedt och planchef Jan-Åke Johansson informerar om möjligheten till exploatering och ny mark i Vetlanda.
Hur fungerar den kommunala planeringen och hur ser processen ut? Vad är på gång inom detta område och inom vilka tider kommer det ske?
Tid finns till frågestund.

Läs mer HÄR

Anmälan till info@nuvab.se 

Torsdagen den 27 maj kl. 8.00-9.00

Vid detta frukostmöte gästas vi av kommunpolis Mikael Sjöbrink och Mathias Ljung, gruppchef för områdespoliserna, som tillsammans med Morgan Miledal och Paula Gaudiano Claesson från Höglandets Räddningstjänstförbund, informerar om trygghetsåtgärden som görs i kommunen samt om det pågående arbetet med Medborgarlöftet mellan Vetlanda kommun och Polisen. 
Det kommer också finnas tid till frågor.

Mer om detta frukostmöte kommer inom kort.

Torsdagen den 3 juni kl. 8.00-9.00

Hur vinner du affärer?
Upphandlingsavdelningen på Vetlanda kommun informerar om kommande upphandlingar och hur man gör affärer med offentliga aktörer som kommuner, landsting, stat, kommunala bolag m.fl.

På frukostmötet kommer även Jenny Modig från PublicInsight medverka.
PublicInsight jobbar med hela den offentliga affären, och en del är att förmedla tjänster och hjälp till leverantörer, i alla olika faser.

Mer om detta frukostmöte kommer inom kort.