Kvinnor som leder

Kvinnor som leder

Kvinnor som leder, är ett kvinnligt nätverk som sedan januari 2019 samverkar med deltagare från SNAB:s kvinnliga nätverk. Vid träffarna ges information/utbildning i aktuella ämnen. "Kvinnor som leder" Är ett projekt som under 2019-2020 beviljats medel från Leader Linné för att utveckla och stärka en grupp kvinnor på 24 stycken i ledande position. Deltagarna i projektet är från Vetlanda och Sävsjö näringsliv. Projektet syftar till att utveckla 24 kvinnor i sitt ledarskap och i sitt företagande.

Om nätverket

2019-2020 har Leader Linné beviljat medel till nätverket "Kvinnor som leder"
Projektet syftar till att utveckla 24 kvinnor, 12 st från Vetlanda och 12 st från Sävsjö. Kvinnorna ska under projekttiden utvecklas och växa sin ledarroll genom 13 olika aktiviteter.

 

Nästa träff äger rum den 15 april och då ses nätverket i Sävsjö på Tillväxthuse. Till träffen har nätverket fått möjligheten att göra en DISC-analys som vi under kvällen ska få lära oss om våra styrkor och utvecklingsbara sidor hos oss själva.

 

Tidigare träffar  

Tisdagen den 19 mars träffades nätverket för att under en kväll i Njudunsgymnasiets bildsal KS mötas tillsammans med konstnären Eva Magnusson och lägga fokus på tyst gemenskap genom att skapa och fokusera tankarna i nuet.

    

 

 

Torsdagen den 14 mars deltog kvinnorna från "Kvinnor som leder" i inspirationsdagen så skapas den attraktiva arbetsplatsen. 

12 december träffade VFK tillsammans med Sävsjös kvinnliga nätverk. Vi möts på Tillväxthuset, Odengatan 55 i Sävsjö mellan kl. 17.00-20.00.
Mycket spännande är på gång för de båda nätverken under de två kommande åren.

10 oktober träffades Vetlandas och Sävsjös kvinnliga nätverk för första gången. Platsen för träffen var Tillväxthuset i Sävsjö.
Under träffen fick "kvinnorna" göra var sin "hisspitch" om sig själva och sitt företag.
Träffen var den första i ett kommande tvåårsprogram.

Onsdagen den 13 juni åkte Vetlandas Företagsamma Kvinnor ut på en sommarresa.

Vi besökte Agneta på Poppins Möbelklinik i Lammhult www.poppinsmobelklinik.se/ Agneta är en mycket inspirerande kvinna som hade en kul och intressant historia som hon berättade för oss. Bl.a. om hur hon blev ägare till Poppins och hur det är att vara möbeltapetserare.

sen gick resan mot Timjan Café och Restaurang http://www.cafetimjan.se/ där vi åt en god grillbuffé.
Christina som äger och driver Timjan berättade för oss om hur hon har det som kvinnlig restaurangägare i Flahult.

Pernilla Nordh som sedan en tid äger och driver Smålands Ost i Vrigstad http://www.smalandsost.se/ tillsammans med sin man Magnus, fanns med på resan. Under kvällen fick vi provsmaka några av deras goda ostar samtidigt som hon berättar om hur livet är som mejerist.

Det blev en mycket trevlig kväll tillsammans.

 

 

Nätverket VFK fick kvällen den 1 mars en intressant inblick i verksamheten Parfymeriet Vetlanda. Monica och Malin inspirerade dem med information om smink, doft och kroppsvård. Nyheter, trender och framtidsvisioner.

 

 

26 oktober träffades nätverket på Nuvabs kontor. Under träffen fanns Maria Claesson från Codeq med. Hon jobbar med personlig och företags-utveckling. Kvällen blev aktiv och spännande, och deltagarna var upprymda efter kvällens spännande och lite ovanliga aktivitet.

30 augusti 2017

Det blev en mycket trevlig kväll, full av inspiration och godsaker, när Nuvabs Kvinnliga nätverk, VFK, besökte Gunilla på Rag2Rug och Therese på Två Röda Hus. Alla är nöjda och mätta.

 

 

Tisdagen den 28 mars 2017

 Ann Danvall, IT ansvarig Vatlanda kommun och Lena Franson, BQ Travel
Ann Danvall, IT-utvecklare på Vetlanda kommun och Lena Franson, BQ Travel.

Tisdagen den 28 mars, träffades VFK i Nuvabs lokaler där Ann Danvall gav en mycket innehållsrik föreläsning om digitalisering, både lokalt, regionalt och nationellt.
Med hjälp av Lena Franson fick deltagarna följa med på tre av BQ Travels härliga resor - Skottland, Sydafrika och Vietnam.

Deltagare i nätverket:

  • Veronica Malmberg, KvarnDammens Vandrarhem/ B&B
  • Linda Björnsson, KvarnDammens Vandrarhem/ B&B
  • Lena Franson, BQ Travel/ Vetlanda Resebyrå
  • Gunilla Hjelm, Rag & Rug
  • AnnKatrin Karlberg, Vetlanda Nyföretagarcentrum
  • Birgitta Stark, Stensåkra Chark AB
  • Therese Axelsson, Två röda hus                                
  • Karin Björkman, Arbetsförmedlingen
  • Louise Rönnkvist, LKM Verksamhetsutveckling

Vill du veta mer om nätverket eller delta? Kontakta Nuvab eller någon av nätverkets deltagare.