Workshop: Kom igång med ditt företags hållbarhetsarbete – Vetlanda/Sävsjö

Välkommen på en workshop tillsammans med våra samarbetspartners: Science Park, Almi och Hållbarhetsteamet i Småland. Dags att ta ett helhetsgrepp kring ditt hållbarhetsarbete!

Workshop: Kom igång med ditt företags hållbarhetsarbete – Vetlanda/Sävsjö

Science Park, Almi och Hållbarhetsteamet i Småland erbjuder en heldag med fokus på just ditt företags hållbarhetsfrågor. Workshopen ger information och kunskap om hållbarhetsområdets utmaningar, klimatstatusen idag och vad klimatpolitiken ställer för krav på företag. Därifrån hjälper arrangörerna dig att både komma igång och komma vidare med ditt hållbarhetsarbete genom att identifiera relevanta hållbarhetsfrågor och koppla dem till affärsmöjligheter.

 

Vad får du med dig?

Workshopen blir en utgångspunkt för ert hållbarhetsarbete framåt och tar avstamp i de Globala Målen och Agenda 2030. Tillsammans identifieras risker, nödvändiga utvecklingsområden och potentiella affärsmöjligheter. Analysen gör utifrån ett samhälls-och kundperspektiv där lagkrav, kund- och leverantörskrav samt ägarintressen styr inriktningen för ert hållbarhetsarbete. Ni ska lägga ert fokus där ni gör störst skillnad, och där skillnaden har ett värde för era kunder och er affär. Ni får med er en handlingsplan för ert hållbarhetsarbete och ökad kunskap om klimatarbete.

 

Upplägg för workshopen

Workshopen genomförs under en dag tillsammans med nyckelpersoner från olika avdelningar hos ditt företag. Ni får en snabb start på ert hållbarhetsarbete utifrån var ni står idag, skapar en strategi för ert hållbarhetsarbete och kan koppla en hållbarhetspolicy och hållbarhetskommunikation till detta. Under dagen skapar ni en utvecklingsplan över insatser som ni behöver genomföra över tid.

 

Agenda

Kl. 08.00-08.30 – Kaffe och registrering

Kl. 08.30-09.30 – Hållbarhetsföreläsning

Kl. 09.30-09.45 – Greenhouse Gas Protocol (GHGP) var har ditt företag sina största avtryck

Kl. 09.45-10.00 – Kaffe

Kl. 10.00-12.00 – Relevans- och väsentlighetsanalys utifrån dina kunder och din bransch

Kl. 12.00-13.00 – Lunch

Kl. 13.00-14.00  – Gapanalys och identifiera utvecklingsmöjligheter och affärsmöjligheter

Kl. 14.00-16.00 – Kreativt pass för att utveckla lösningar och innovationer. Inkl kaffe och paus.

Kl. 16.00-17.00 – Handlingsplan och fortsatt arbete – individuell uppföljning bokas

 

Övrigt

Workshopen genomförs lokalt med 4-6 bolag gemensamt. Under workshopen får varje företag tillgång till en egen affärsutvecklare som stöttar bolaget under arbetet. Workshopen leds av en processledare och hållbarhetskonsult finns tillgänglig för specialistkompetens inom hållbarhetsområdet.

Tillsammans kan vi göra stor skillnad för planeten och för affären!

När: 14 juni
Var: Vrigstad Värdshus, Kyrkogatan 2, Vrigstad
Kostnad: Gratis

För vem?

Workshopen riktar sig till etablerade företag i Jönköpings län med upp till 250 anställda inom alla branscher, med en omsättning på upp till 500 msek.

Anmälan

Anmäl dig och ditt företag senast den 9 juni. Antalet platser är begränsat så. vänta inte med din anmälan! Vid frågor kontakta: emma@nuvab.se eller ring 070-277 18 95

Anmäl här

Arrangör

Workshopen arrangeras inom ramen för projektet Framtidsinnovation.