Våga prata om PSYKISK OHÄLSA Det räddar liv!

Informationsguide - Hit kan du vända dig för att få hjälp!

70777328_3009724345709435_7723394969750208512_n.jpg


HÄR
 hittar du en informationsguide som ger dig råd om var du ska vända dig för att få hjälp!

Vi är många som är oroliga just nu.
Oroliga över ekonomin, över våra jobb, anställningar och företag.
Oroliga över vår framtid och för varandra.
Oroliga för vad som kommer att hända i kölvattnet av att en hel värld dragit i handbromsen och tvärstannat. 

Vi vet från tidigare kriser och stora störningar att det kan finnas många som mår dåligt och att risken för psykisk ohälsa ökar när tillvaron svajar, livet påverkas, osäkerheten är stor
och tillvaron ter sig kaotisk.Därför måste vi nu vara extra observanta. Var gärna lite extra uppmärksam på om du själv eller någon i din närhet verkar väldigt nedstämd eller visar andra tecken på ohälsa, och tveka inte att fråga om du är orolig för någon. Tveka heller inte att söka hjälp och stöd om det behövs, det finns hjälp att få även nu. Det kan finnas behov av lite extra omtanke om varandra just nu.
Mitt i alltihop är det viktigt, kanske viktigare än någonsin att inte glömma bort att ta hand om sig själv. Vi ska fortsätta att göra saker vi mår bra av och som vi tycker är trevligt! Fortsätt gå ut, fortsätt motionera, och fortsätt göra det du brukar tycka om att göra och mår bra av, men följ de riktlinjer och instruktioner som finns.                                                                                                                                 
Att upprätthålla goda vanor och rutiner som främjar vår hälsa och välbefinnande och ökar vår motståndskraft är kanske extra viktigt just nu.
Håll er uppdaterade om utvecklingen och förhåll er lugnt, sakligt och rationellt till de riktlinjer och den information som ges från kommun och svenska myndigheter.
Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information i sociala medier. Dela endast bekräftad information från säkra källor, såsom myndigheter och kommun. Motsatsen sprider onödig osäkerhet, stress och oro, och det behöver ingen mer av just nu.
 
Det känns kanske som det är ser mörkt ut just nu. Men som i alla mörker så kommer solen gå upp på andra sidan igen om ett tag, även denna gången!
Till dess, ta hand om er själva och varandra!

Med vänlig hälsning
MORGAN MILEDAL
Folkhälsosamordnare/insatsledare
Höglandets räddningstjänstförbund
Telefon: 0383-46 77 66
morgan.miledal@raddningstjansten.com
www.raddningstjansten.com