Årskurs 8 dagen

Tisdagen den 4 april fick 315 åk 8 elever besöka åtta av Vetlandas tillverkningsindustrier.

Till bussen.jpg

Nuvab tillsammans med Njudungsgymnasiet, grundskolan och Arbetsförmedlingen var arrangörerna som för första gången genomförde projektet "Åk 8 dagen".
315 elever och deras lärare fick under tisdagen möjlighet att besöka åtta av Vetlandas större tillverkningsindustrier.
Dagen började med en inspirationsföreläsning i aulan på Njudungsgymnasiet. Därefter tog dom plats i de åtta bussarna som under dagen transporterade eleverna runt till företagen.
Företagen som på ett mycket föredömligt och positivt sätt tog emot eleverna var: Inwido, Sapa, Stålöv, Kvarnstrands, Beslag & Metall, MP Bolagen, Trivselhus och OBOS.

Syftet med dagen är att visa den bredd av yrkeskompetenser som kan finnas på ett och samma företag. Ett modernt industriföretag behöver många olika kompetenser som till exempel kreativitet, problemlösning, kundkontakt, marknadsföring, språkkunskaper, informations- och kommunikationsteknik. Det är idag färre elever som väljer de yrkesförberedande programmen samtidigt som industriföretagen i Vetlanda kommun söker medarbetare med rätt kompetens. Vår förhoppning är att den här inspirationsdagen ska ge eleverna en breddad bild av vad det innebär att arbeta i ett modernt industriföretag.
Vår tanke är att detta projekt ska pågå i minst tre år.

Här nedan hittar ni bilder från dagen.