Kvällsmackan 2019
Kvällsmackan

Torsdagen den 9 maj kl. 18.00

Kvällsmackan

Detta är en kväll då vi träffas i en kreativ "Skavlanmiljö", tar en öl och macka ihop och lyssnar till när Niclas Lindqvist, vår egna Skavlan, intervjuar inbjudna gäster och låter oss ta del av deras erfarenheter och kunskaper i aktuella ämnen.

När:
7 mars 2019 klockan 18.00-21.00
Efter programmet finns tid för mingel och nätverkande

Plats:
Restaurang Bar & Ät, Biblioteksgatan 1, Vetlanda

Pris:
200 kr inklusive macka och öl/vatten

Anmälan:
info@nuvab.se eller tfn. 0383-594 92
Antalet platser är begränsade och max fyra personer per företag. Först till kvarn.

Din bokning är bindande.

Gäster på Kvällsmackan den 9 maj 2019

Landshövding Helena Jonsson

Landshövdingen ger sin spegling av näringslivet i länet och en spaning om framtiden.

I Sverige är landshövdingarna en representant för länet gentemot staten, näringslivet, organisationer och allmänheten. Detta medför att landshövdingarna, liksom länsstyrelserna har en dubbel representationsroll i förhållande till staten. Dels som statens företrädare gentemot länet, och dels som länets företrädare gentemot staten.

Helena Jonsson är utbildad lantmästare. Hon äger och brukar Galtås Södergård i Tranås kommun.  2013 utsågs hon till hedersdoktor vid Sveriges Lantbruksuniversitet. Hon har varit Landshövding i Jönköpings län sedan
15 januari 2018.

 
Bengt Wahlström 

Vetlandaföretagen och trenderna i omvärlden!

Digital transformation, globalisering och hållbar utveckling, är tydliga signaler från omvärlden som skapar helt nya förutsättningar och risker, inte minst för dig som företagare.

Men med en bra omvärldsanalys, som i ett tidigt skede fångar upp både förväntade och oväntade trender och signaler, går det att skaffa försprång och använda omvärldsutvecklingen till att göra bättre affärer.  

Bengt Wahlström är fil lic. civilekonom och en av de ledande experterna i Skandinavien inom omvärldsanalys och framtidsstrategi. Bengt är en mycket anlitad rådgivare och föredragshållare kring olika framtids- och omvärldsfrågor och har bland annat coachat Vetlanda kommun i vintras i deras arbete med att ta fram en ny omvärldsanalys.

Hans olika böcker med framtidsteman har sålt i över 60 000 ex i Sverige och utomlands. Den senaste heter ”Försprång – Omvärldsanalys i den nya digitala världen”.

Läs mer på hans hemsida www.trender.net

Patric Bergqvist

Allting har blivit bättre - utom klimatet.

Patric Bergqvist utvecklar resonemanget om hur vi tillsammans kan rädda mänskligheten!

Deponifri, koldioxidneutral, ekologisk, hållbar, miljövänlig, grön, utsläppsfri… känns orden igen? Detta är mycket vanligt förekommande ord på företags hemsidor eller produktkataloger. Många företag saknar förmåga och resurser till att leda argumenten i bevis. Företeelsen ”Greenwashing” växer lavinartat över hela världen, så också i Sverige. Greenwashing innebär att man utger sig att vara bättre än vad man egentligen är sett till helheten i sitt miljöarbete. Dessa ord säljer – ofta på bekostnad av miljön.

Patric Bergqvist jobbar som Account Manager på Stena Recycling och har hjälpt många företag och koncerner mot nya höjder i sitt återvinnings- & hållbarhetsarbete. 

Stena Recycling i Sverige ser varje år till så att 3.500.000 ton avfall får nytt liv! Alla 70.000 kundföretag får i samband med detta bland annat fri tillgång till statistik, miljörapport och på kilot nedbrutet vilken koldioxidpåverkan verksamheten har - eller inte har.

 

Programledare och kapellmästare

Niclas "Skavlan" Lindqvist

Kvällsmackans programledare är den scenvana Niclas Lindqvist som arbetar på Kundfokus och är intresserad av möten mellan människor.

Elsa Halje och Sunny Petersson

Kvällsmackans kapellmästare är Sunny Petersson och Elsa Halje. De bjuder på sång och musik av stor variation.

Partners och medfinansiärer

Mingelbilder från tidigare Kvällsmackor