Kvällsmackan 2017 är ett EU-projekt, finansierat av Jordbruksfonden och Leader Linné.

Läs mer
Kvällsmackan 2017
Kvällsmackan

Torsdagen den 9 november kl. 18.15

Kvällsmackan

Kvällsmackan 2017 är ett EU-projekt, finansierat av Jordbruksfonden och Leader Linné. 

Detta är en kväll då vi träffas i en kreativ "Skavlanmiljö", tar en öl och macka ihop och lyssnar till när Niclas Lindqvist, vår egna Skavlan, intervjuar inbjudna gäster och låter oss ta del av deras erfarenheter och kunskaper i aktuella ämnen.


Plats:
Centralhotellet, Bangårdsgatan 14, Vetlanda

Pris:
150 kr inkl. macka och öl/vatten

Anmälan:
info@nuvab.se eller tfn. 0383-594 92
Antalet platser är begränsade och max fyra personer per företag. Först till kvarn.

Din bokning är bindande.

Kvällsmackan medfinansieras av Leader Linné Småland och Swedbank.

Gäster på Kvällsmackan den 9 november.

Mats Lewan - författare, internationell föreläsare, futurist, konsult, journalist och forskningsanalytiker med fokus på framtid, teknik och digitalisering. Han har arbetat i mer än femton år som teknikreporter för tidningen Ny Teknik och startade även den framåtblickande digitala tidningen Next Magasin som han var redaktör för. Tidigare arbetade han internationellt som frilansjournalist och som reporter för CBS CNET News i San Francisco samtidigt som han deltog i programmet Innovation Journalism vid Stanford University.
Mats Lewan har en civilingenjörsexamen i teknisk fysik från KTH i Stockholm.

Den digitala transformationen är enorm – och den har knappt börjat.

Mats Lewan förklarar på ett tydligt sätt varför digitaliseringen är en så stark drivkraft för förändring, varför den kräver omvandling av allt från affärsmodeller till organisation – i alla branscher, och varför den ständigt accelererar. 

 

Maria Cleasson -med passion för utveckling inom ledarskap och coaching. Vilket är framtidens ledarskap - det modiga ledarskapet

Maria har erfarenhet av att arbeta inom olika branscher såsom försäljning, tillverkning, produktion samt reklam och marknadsföring och sedan tiotalet år tillbaka arbetar hon med att möta människor i olika branscher på olika nivåer inom områdena coaching, ledarskap, marknadsföring, kommunikation samt försäljning. Maria är utbildad coach och är ansluten till ICF (International Coach Federation) Maria utbildar och håller workshops i bla i ledarskap, teamutveckling samt coachande ledarskap.

- Kan man med modigt och coachande ledarskap nå bättre resultat, högre kreativitet, effektivare kommunikation, ökad självständighet och ökad lönsamhet?

 

Joakim Henriksson - Företagsledare med stort samhällsengagemang. Han är född och uppvuxen på släktgården Ekholmen i Stenberga. Efter 25 år på ledande positioner i Skanska flyttade han, för fyra år sedan, hem på riktigt när han antog rollen som VD och koncernchef för OBOS Sverige där Myresjöhus och SmålandsVillan ingår.

- Hur kan vi tillsammans se till att göra landsorten mer attraktiv och tillgänglig för dem som vill söka sig dit?

Samhällsbyggnadsbranschen är frågan hur vi tillsammans kan bidra till ett bra samhälle där det finns en plats för alla individer i ständig fokus. I frågan ingår bland annat hur vi på bästa sätt kan ta tillvara på de möjligheter och resurser som landsorten erbjuder i en tid där centraliseringen och urbaniseringen av Sverige rullar på i hög takt.

Många hävdar att det är en obeveklig utveckling. Men landsbygden bidrar inte bara med en annan typ av livskvalitet för dem som bor där, utan också med betydelsefulla resurser som skog, vatten- och vindkraft, malm och inte minst arbetskraft

Programledare och kapellmästare

Niclas "Skavlan" Lindqvist

Kvällsmackans programledare är den scenvana Niclas Lindqvist som arbetar på Kundfokus och är intresserad av möten mellan människor.

Elsa Halje och Casper 

Kvällsmackans kapellmästare är Nina Maselli och Elsa Halje. De bjuder på sång och musik av stor variation.

Partners och medfinansiärer

Mingelbilder