Bättrekonceptet med kaffe och semla

Peter Kammensjö från Högskolan i Borås berättar om Bättrekonceptet

Bättrekonceptet med kaffe och semla

Bättrekonceptet från Högskolan i Borås har sedan 2003 utbildat, tränat och handlett mer än 5000 deltagare i systematiskt förbättringsarbete med utgångspunkt från lean-principerna.

I samarbete med Vetlanda Lärcentrum bjuder Nuvab dig på en mycket intressant föreläsning av och med Peter Kammensjö, en av grundarna till Bättrekonceptet.

 

”Vi är många som vill göra något bättre, t ex utveckla vårt kunderbjudande bättre än konkurrenterna eller handlägga ärenden både snabbare och med högre kvalitet eller ge bättre stöd till medborgare på resan till egenförsörjning…listan kan göras hur lång som helst inom industri och offentlig sektor.

Men för att göra något bättre behöver vi löpande veta hur det går. Vi är ofta ganska duktiga på att veta hur det GICK men sämre på att veta hur det GÅR. Vi REAGERAR på resultat från förra året, förra månaden eller förra veckan men har sällan arbetssätt för att AGERA på hur det går ”nu”.

Om fler medarbetare får ökad medvetenhet om hur det går ökar också uppfinningsrikedomen om hur vi skall kunna ändra arbetssätt för att prestera bättre.

Visualisering är en av grunderna i ett lean-baserat arbetssätt för ökad medvetenhet om ”hur det går”. Om detta berättar Peter Kammensjö och han ger också exempel på detta när vi möts den 6 mars.

Under träffen kommer ni få lyssna på personer med erfarenhet och som har genomfört utbildningen.

När: Tisdagen den 6 mars, kl. 15.00-16.30
Var: KF- salen, Vetlanda stadshus
Anmälan: Senast den 1a mars till e-post: info@nuvab.se eller telefon: 0383-594 91

Vi bjuder på kaffe och semla!